Скрадъл (Scrudle) – три в едно, кухненски инструмент, който няма да остави и троха в тигана ви | The world of food and cooking

the-scrudle2-300x206-8192577

Скрадъл – 3 в 1 уред, заменящ лъжицата, шпатулата и черпака

Маргарет О’Калаган (65 г.) изобрети много практичен кухненски инструмент, обединяващ ведно лъжица, шпатула и черпак. С това свое изобретение, тя спечели конкурса, организиран от фирма Finish, производител на таблетки за миялни машини и спечели 10 000 паунда. Нейното изобретение се състезава на финала с още няколко иновативни и практични кухненски приспособления, сред които готварски калкулатор, въртяща се тава за печене и други. Освен паричната награда, Маргарет О’Калаган спечели похвалите на журито, оглавявано от самия Хестън Блументъл. Той описа нейното изобретение като: „иновативно, практично и нещо, което аз бих използвал в кухнята.”

Предната част на инструмента е равна и плоска и позволява събирането на последните остатъци ястия от тавата или тигана. Става и за супи, яхнии и други готвени ястия. Предвижда се уреда да бъде предлаган на пазара на цена под 5 паунда, като изработката му е от силикон за пластичност и устойчивост.

Идеята за практичния уред осенила Маргарет О’Калаган, в момент, в който се е опитвала да събере с черпака остатъци от телешка яхния. „Мразя разхищението и не харесвам факта, че готвачите, които гледаме по телевизията оставят толкова много по съдовете”, казва тя. „Знам, че нямат време, но се дразня.”

Англичанката отнася чек за 10 000 още по време на състезанието, но това не е всичко. Организаторите са изчислили, че очакваната сума от авторските права на продукта ще бъде в размер на около още 40 000 паунда. Как ще си похарчи парите тя? „Първото нещо, което ще направя, е да наема някой да ми изчисти фурната”, казва Маргарет.

margaret-ocallaghan-the-scrudle-inventor1-4170686

Маргарет О’Калаган, изобретила Скрадъл, който й донесе 10 + 40 хил. паунда и похвалата на Хестън Блументъл

pixel-6061367

Scroll to Top