Довечера е голямото събитие! В Лондон, се оповестяват най-добрите ресторанти в света за 2010 | The world of food and cooking

50-best-restaurants-in-the-world-3961279

Най-добрите ресторанти в света за 2010 ще бъдат оповестени довечера (26 април 2010). По същия начин, както предходните години, листата е резултат от задълбочена анкета сред най-известните и влиятелни готвачи, критици и ресторантьори в света. Световния кулинарен елит се събира довечера  в Guildhall в Лондон за годишните награди S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants Awards.

Миналата година листата с най-добри ресторанти в света не поднесе големи изненади, поне що се касае за първите две места. Начело беше Ферран Адриа с ресторанта си El Bulli (победител в четири поредни години 2006 – 2009). Втори, отново за четвърта поредна година, е британецът Хестън Блументал, с неговият The Fat Duck в Брей, Беркшир, Англия.

Цялата листа с 50-те най-добри ресторанта за 2009 г. можете да видите тук.

Както винаги, има множество спекулации относно това, кои ресторанти ще влезнат в листата и кой от тях ще бъде избран за номер едно в света. Дали El Bulli (Коста Брава, Каталуния, Испания) ще запази първото място за пета поредна година или ще бъде изместен от някой по-достоен? Ще има ли повече италиански и японски ресторанти? Това са само някои от въпросите, чиито отговори много хора нямат търпение да научат.

Всяка година комисия от повече от 800 именити готвачи, кулинарни критици и други експерти в областта избират най-добрия ресторант на годината. Анкетата се организира от британското списание „Ресторант” (Restaurant Magazine), което от 2002 г. избира „50-те най-добри ресторанта в света” (The World’s 50 Best Restaurants). Това е най-престижният списък, класиращ най-добрите от най-добрите ресторанти в целия свят.

Очаквам с нетърпение да науча резултатите довечера и разбира се утре, ще публикувам пълния списък с най-добрите ресторанти за 2010 г.

pixel-7770624

Scroll to Top